Уникална торта с неповторим вкус за вашия празник
В купа разбийте белтъците и захарта до твърд сняг. След това прибавете орехите и бъркайте внимателно с помощта на сладкарска шпатула. Постепенно сложете и брашното. За тортата ще ви е необходима малка тава за печене, която да покриете с хартия за печене. Може да ги печете поотделно, като блатовете трябва да са тънки, в предварително загрята фурна на 170С. След като блатовете станат леко розови може да ги извадите от фурната и да ги оставите да се охладят добре, преди да ги отлепите от хартията. В малка тенджера кипнете водата и захарта. След като се получи захарен сироп, натрошете в него шоколада до получаването на гладка смес. Махнете от котлона и прибавете един по един жълтъците, като бъркате непрекъснато. Когато кремът е леко изстинал, прибавете към него маслото и ванилията. За да може лесно да работите с него, трябва да престои 4-5 часа в хладилник. След това изберете подходяща чиния за тортата и редувайте блат, крем, блат, крем, докато продуктите свършат. Поръсете с натрошени орехи.